kragerø skolekorps

Kragerøfestivalen

Siden Kragerøfestivalen ble arrangert for første gang i 1986, har arrangementet gitt over tre millioner kroner i rent overskudd som har gått til korpsene i Kragerø kommune.

 

Det hele startet i 1986, og frem til år 2000 har det vært arrangert åtte festivaler. Arrangementene har vært gjennomført annet hvert år, og har rett og slett vært en suksess fra ende til annen.
I år deltok 47 korps i Kragerøfestivalen, og i disse dager foreligger regnskapet fra årets festival. Det viser et overskudd på 350.000 kroner, og det er ca 100.000 kroner mer enn forrige gang.
- Men det er likevel ikke snakk om noe rekordår, sier festivalgeneral Jens Morgan Sørensen til KV.
- Vi har på det meste sittet igjen med et overskudd på 500.000 kroner. Det betyr at vi ikke er helt fornøyd med årets overskudd. Men likevel er det en god slump penger som nå overføres til de fem korpsene i Kragerø kommune som har vært med på å arrangere dette, sier han.
Korpsene får 70.000 kroner hver.

Kragerøfestivalen er blitt en millionaffære. Omsetningen har passert en million kroner under de siste festivalene. Årets festival hadde som nevnt 47 korps på besøk, og det vil si 1827 deltagere. Dette ga en omsetning på 1,1 million kroner, og konkurranseavgiftene utgjør kun 41.700 kroner.
- Vi har et meget stort apparat av frivillige som stiller opp hver gang vi arrangerer denne festivalen. Det er meget imponerende å se hvor stor innsats det ytes under festivalen, sier Sørensen som nå har ymtet frempå at han vil trekke seg som leder for festivalen.
- Det får han ikke lov til, sier Nils Jul Lande som er med i festivalkomiteen. Etter det KV erfarer jobber komiteen nå intenst for å få Sørensen til å fortsette som "festivalgeneral".
Planleggingen av neste festival er nemlig godt i gang allerede, og datoen er fastsatt. Det blir 21. til 14. juni 2002.