kragerø skolekorps

Rita tildelt fortjenestemedalje

Ingen korps, lag eller forening hadde vært det de er uten ildsjelene. Under Kalstadkilen skolemusikks 50 års jubileumskonsert fikk publikum et flott eksempel på det.

 

Ritas innsats for «hjertebarnet» gjennom over 40 år ble hyllet med stående applaus fra en fullsatt kinosal. Det er det ikke mange forunt å få.

Rita ble på mange måter kveldens hedersgjest. Foruten blomsteroverrekkelser ble Rita også tildelt NMFs fortjenestemedalje og diplom for lang og tro innsats.

Rita har selv ikke barn i korpset, men barnebarn. Hun stiller opp hver torsdag for å hjelpe til eller steke vafler. Hun stiller opp og passer på når det er seminar og korpsturer. Mangler et instrument, tar hun gjerne fra sin egen lommebok for å dekke innkjøp. Hun er en sann ildsjel og hverdagshelt.

Kalstadkilen skolemusikk het fra starten i 1963 Kalstadkilen skoleorkester, men skiftet navn i 1967.

Korpset hadde trange kår de første årene og ethvert tilskudd var kjærkomment. Korpsets første dirigent var Leif Aas. Hans datter Ann-Kristine Aas var en av talerne under jubileumskonserten, og lovet dem en klarinett som var Leif Aas’ yndlingsinstrument.

Det vanket også hilsen fra Gerhard Dalen som i veldig ung alder var korpsets andre dirigent. Av tidligere dirigenter deltok under jubileumskonserten Tormod Hansen, Ivar Kristensen og Ragnar Myhra. Alle tre måtte på scenen og spille på henholdsvis felger, tomme spann og oljefat.

Kragerø kommunes kultursekretær Harald Bothner gratulerte på vegne av kommunen med jubileet, og håpet at korpset ville bestå til tross for skolestrukturendringen. Han overrakte Rita Michelsen blomster, mens Kristina Randahl på vegne av korpset mottok en sjekk.

«Magnus Medley»

Jubileumskonserten ble en to og en halv times musikalsk rundreise. Det var knyttet seg stor interesse til tidligere korpsmedlem Magnus Beites arrangementer av det som på programmet het «Magnus Medley». Dette var tre melodier Magnus selv har komponert til ulike filmer og TV-programmer. Dette klarte korpset til overmål.